RF Сигнал Ниво Метар 100K‑1000MHz Областа за Индикаторот за Јачина Автоматско Амортизацијата Функција за Радио Антена Зрачење 20mhz‑6.5 ghz
  • Ново

RF Сигнал Ниво Метар 100K‑1000MHz Областа за Индикаторот за Јачина Автоматско Амортизацијата Функција за Радио

DEN 767.76

Износ
Залиха

  • Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module)

20mhz‑6.5 ghzПогодни за откривање на радио бранови на 20mhz‑6.5 ghz, и чувствителност е многу висока и прилагодлив.Откривање на сомнителни електрични бран сигналиОва RF сигнал ниво метар може да се открие слаби сигнали на mw ниво и откривање на сомнителни електрични бран сигнали.Вграден‑Во автоматско амортизацијата функцијаИзградена‑Во автоматско амортизацијата функција, што е, на баферот функција, може да се спречи игла од занишан премногу брзо и предизвикувајќи штета.Одлични перформансиКористи софистицирана технологија на производство, има одлични перформанси, и може да се користи за радио антена зрачење.Високо‑квалитетни материјалиНаправени од високо‑квалитетни материјали, ова RF сигнал ниво метар е цврсти, трајни, не е лесно да се оштети, и има долг животен век.Спецификација : Предмет Тип : RF Сигнал Ниво Метар Материјал : ABS Употреба : за Радио Антена Зрачење Тест на Осетливост : 0.1 W Трансмитер Range : 0.1-1 Метри 2 W/5 W Предавателот Опсег : 1-3 Метри 10 W Предавателот Опсег : од 2 до 5 Метри 50 W Предавателот Опсег : 3-10 Метри Пакет Листа : 1 x RF Сигнал Ниво Meter1 x Антена Како да го Користите : упатство за употреба : се Молам да ја ротирате "Амплитудата на Вредноста" на левиот крај пред да се користат.Должината на антената да се влечат зависи од тестот фреквенција.Тоа е најдобро да се има колку квартал бранови што е можно.На рачни токи‑токи е околу еден метар подалеку од областа сила метар.Не се премногу блиску, па како да не изгори областа сила метар ако сигналот е премногу силна.Потоа притиснете го PTT копчето од токи‑токи да се направи токи‑токи внесете пренесување на државата.Во ова време, со покажувач на полето на сила метар треба да се сигнализира.На stronge сигнал, поголема индикација.Амплитудата на вредноста : Ако областа за индикаторот за јачина укажува на тоа дека го надминува максималниот опсег, можете да ја прилагодите "амплитудата на вредноста" да ги споделите на покажувачот укажуваат на соодветната позиција.

Item Type:
RF Signal Level Meter
Material:
ABS
Use:
for Radio Antenna Radiation
Test Sensitivity:
 
0.1W Transmitter Range:
0.1-1 Meters
2W/5W Transmitter Range:
1-3 Meters
10W Transmitter Range:
2-5 Meters
50W Transmitter Range:
3-10 Meters
Package List:
1 x RF Signal Level Meter1 x Antenna :
How to Use:
Instructions for use:
Please rotate the Amplitude Adjustment to the left end before use. The length of the antenna to be pulled depends on the test frequency. It is best to have as many quarter waves as possible. The handheld walkie‑talkie is about one meter away from the field strength meter. Don't get too close, so as not to burn the field strength meter if the signal is too strong. Then press the PTT button of the walkie‑talkie to make the walkie‑talkie enter the transmitting state. At this time, the pointer of the field strength meter should be signaled. The stronge the signal, the greater the indication. :
Amplitude adjustment:
If the field strength indicator indicates that it exceeds the maximum range, you can adjust the amplitude adjustment to let the pointer indicate the appropriate position. :
  :